Siirry pääsisältöön

Kuka on Ville?


LAPSUUS JA NUORUUS

Isäni Joukon sylissä v. -75 Korsitiellä
Synnyin vuonna 1974 (isä OTK Jouko Skinnari ja äiti KTM Pirkko Santero-Skinnari).

Ensimmäinen työkeikkani vauvamallina Stockmannilla
Ensimmäinen kouluni oli Lähteen ala-aste (1-2 luokat), jonka jälkeen kävin Lotilan musiikkiluokat (3-6- luokat) ja Salpausselän yläasteen sekä urheilulukion. Ylioppilaaksi valmistuin Salppurista 1993.

Junnukiekkoilija Kiekkoreippaassa


Jääkiekon vm. -74 nuorisomaajoukkueessa
Nuoruuteni asuin Etelä-Lahdessa ja Lahden keskustassa Rautatienkadulla Radiomäaen naapurissa. Lotilan musiikkiluokkien jälkeen urheilu oli isossa roolissa: pelasin Lahdessa jääkiekkoa junioreissa ja miesten edustusjoukkueessa v. 1995 saakka. Työelämässä olin mukana mm. kouluavustajana Liipolan koulussa. Varusmiespalveluksen suoritin tiedustelulinjalla Urheilukoulussa Lahden

Hennalassa, sotilasarvoltani olen yliluutnantti.
Intin harmaissa Hennalassa

OPISKELEMAAN JA TYÖELÄMÄÄN

Vuonna 1995 lähdin Hollantiin opiskelemaan kauppatiedettä sekä pelaamaan jääkiekkoa. Matka jatkui vielä seuraavana keväänä Englannin pääsarjaan ja sieltä v. 1997 Japaniin. Tokiossa työharjoittelu vei mukanaan kansainväliseen elinkeinoelämään ja suomalaisten yritysten kansainvälistämiseen. Samalla aktiiviura jääkiekossa päättyi. Aasiasta ja Euroopasta pidin yhteyksiä Suomeen ja Eurooppaan kirjoittamalla: toimin Ilta-Sanomien ja Etelä-Suomen Sanomien avustajana vuosina 1995 – 2001. Oman ensimmäisen yrityksen perustin vuonna 1999 free -lance toimittajana.

Hollannista valmistumisen jälkeen (BBA Business Administration) siirryin Lontooseen tekemään jatko-opintoja kauppaoikeudessa. Kallis suurkaupunki ja pieni opintotuki tarkoitti sitä että töitä oli tehtävä samalla koko ajan. Vuonna 2000 siirryin urheilualan yhtiön tuotantopäälliköksi Lontoossa. Juristiksi valmistuin Brunelin yliopistosta vuonna 2001 (Master of Laws in Commercial Law, LLM) pääaineena kauppaoikeus. Nokian sopimuskumppani houkutteli minut ja tiimimme Briteistä Suomeen vuonna 2001, kun siirryin aitopaikalle kehittämään Nokian palveluliiketoimintaa Aasian ja Euroopan markkinoille.
Nuorimies Lontoossa
Kehitysjohtajaksi

Koillismaan alueen (Kuusamo, Taivalkoski, Posio) yrityskehitysjohtajana pääsin aitiopaikalta tekemään konkreettista työtä yrittäjien ja kuntien kanssa. Vuonna 2008 siirryin Euroopan Parlamenttiin palanneen Samuli Pohjamon seuraajaksi aluekehityksestä vastaavaksi ohjelmajohtajaksi työ –ja elinkeinoministeriön Aluekeskusohjelmaan. Tätä työtä tein vuoden 2009 loppuun saakka.
Paluu Lahteen

Kuusamosta palasin v. 2010 uuden työ- ja elinkeinoministeriön ohjelmatyön valmisteluun (kansallinen KOKO – ohjelma). Työpisteeni sijaitsi Helsingissä Kuntaliitossa. Yhteensä 25 suomalaista kaupunkia ja aluetta sitoutui toteuttamaan valmistelemaamme kokonaisuutta. Lahteen muutimme vuoden 2010 alussa.Kansainvälistymistä ja konkretiaa työllisyyteen

Päätyöni tein pienyrittäjänä yrityksessä Enterprise Institute Finland ja kansainvälisenä juristiasiantuntijana (Special Counsel) Asianajotoimisto Lexia Oy:ssä. Omassa työssäni näin kokreettisesti suomalaisten yritysten tämänhetkiset ongelmat ja mahdollisuudet. Toimin myös kasvu- ja muutosyritysten johtamiseen erikoistuneen Trailmaker Oy:n neuvontajana.
Mukaan politiikkaan

Vuoden 2012 Kunnallisvaaleissa olin ensimmäisen kerran ehdolla ja minut valittiin Lahden kaupunginvaltuustoon (1005 ääntä). Luottamustehtävinä minulla on ollut Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän valtuuston puheenjohtajuus (2013 - 2017) ja hallituksen puheenjohtajuus 07/2017 alkaen.

EDUSKUNTAAN JA MINISTERIÖÖN

SDP:n puoluehallituksessa olen toiminut vuodesta 2014. Minut valittiin eduskuntaan Hämeen vaalipiiristä keväällä 2015. Eduskunnassa toimin talous- ja perustuslakivaliokuntien jäsenenä sekä lakivaliokunnan varajäsenenä (2015-2019). SDP:n varapuheenjohtajaksi minut valittiin 02/2017. Lisäksi olen ollut Pohjoismaiden Neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen ja toimin siellä jäsenenä kasvu- ja kehitysvaliokunnassa. Toimin myös Suomen Teollisuussijoituksen sijoitusneuvoston jäsenenä vuosina 2015-2019.
Kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja
Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa uusin kansanedustajanpaikkani vaalipiirin korkeimmalla äänimäärällä (8319 äänellä). Ihmisten antama luottamus lämmitti mieltäni, suuri kiitos teille kaikille. Osallistuin keväällä 2019 SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen vetämiin hallitusneuvotteluihin. Vastuualueenani oli hallitusohjelman kokonaisuus: Elinvoimainen Suomi. Kesäkuun 6. päivänä nimettiin Rinteen hallitus, jossa minä toimin kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerinä. Olen jättänyt kaikki luottamustoimet, paitsi puolueen varapuheenjohtajuuden ja kaupunginvaltuutetun tehtävät, kesäkuun alussa 2019.

Antti Rinteen hallitusANSIOLUETTELO


VALTIONEUVOSTO
-Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri 6.6.2019 – 

EDUSKUNTA
- Perustuslakivaliokunta (jäsen) 09.06.2015 – 14.4.2019
- Talousvaliokunta (jäsen) 09.06.2015 – 14.4.2019
- Lakivaliokunta (varajäsen) 09.06.2015 – 14.4.2019

TYÖKOKEMUS
- Special Counsel yrityksessä Asianajotoimisto Lexia Oy 2012-2015 
      - Yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen erikoistuneen Trailmaker Oy:n neuvonantaja 2012 – 2019 
       - Enterprise Institute Finlandin omistaja ja pienyrittäjä 2010 – 2019
       - Koillis-Suomen Kehittämisyhtiö Naturpolis Oy, kehitysjohtaja 2005-2009 
       - Lakiasiainjohtaja, Miidia Ltd, Lontoo ja Helsinki 2002 – 2005 
       - Nokia Asia Pacific Regional Manager, Starcut Oy, Helsinki 2001 – 2002 
       - Production Manager, MatchON Sports Ltd. Lontoo, 1999-2001 
       - Market Analyst, ICL Data Oy, Helsinki, 1998 
       - Corporate Trainee, Marubeni Corporation, Tokio, 1997
       - Free-lance ulkomaanavustaja Amsterdamissa, Tokiossa ja Lontoossa
       - 1995-2001(mm. Ilta-Sanomat ja Etelä-Suomen Sanomat)

KOULUTUS
- Koulutus: lakimies, Master of Laws (LLM), pääaine kauppaoikeus, Brunel University, Englanti 1999 - 2001
- Bachelor of Arts (Hons) pääaine rahoitus, University of Wolverhampton, Englanti 1996 - 1999
- Bachelor of Business Administration, pääaine kansainvälinen markkinointi, Holland International - - Business School, Amsterdam, Hollanti 1995 - 1999
- Ylioppilas Salpausselän urheilulukio, Lahti 1993
- Urheilukoulun tiedustelulinja RUK 202, Reservin vänrikki, Lahti, Hennala 1993-1994)

LUOTTAMUSTOIMET
- SDP:n varapuheenjohtaja 2017 – 
- SDP:n puoluehallituksen jäsen 2014 – 2017 
- Lahden kaupunginvaltuuston jäsen 2012 – 
- Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja 2017 – 2019
- Suomen Teollisuussijoitus, sijoitusneuvoston jäsen 2015 - 2019
- Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtaja 2016 – 2019
- Valtion liikuntaneuvoston jäsen 2015 – 2019
- Lahti Energia Oy:n hallituksen jäsen 2013 – 2017 
- Päijät-Hämeen sosiaali-ja terveysyhtymän valtuuston puheenjohtaja 2013 – 2017
MUUTA
- Urheilijatausta jääkiekossa: SM-liiga ja I-divisioona Lahdessa 1992-1995, Hollannin ja Englannin liigassa (Dordrecht Lions ja Solihull Blaze) 1995-1997.
- Sotilasarvo: yliluutnantti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarvitsemme tulevaisuusinvestointeja ja tiivistä veropohjaa

Eduskuntavaaleihin on alle kuukausi ja jokainen puolue saa nyt aidosti tilaisuutensa esitellä oman ohjelmansa Suomen tulevaisuuden tekemiseen. Politiikan kvartaali ei saa olla enää vain seuraavat neljä vuotta. Pitää uskaltaa katsota rohkeasti pidemmälle tulevaisuuteen. Siksi tarvitsemme uudistuksia sosiaaliturvaan, perhevapaisiin ja investointeja koulutukseen.

Lyhyellä aikavälillä työllisyyskehitys riippu pitkälle suhdannekehityksestä ja pikavoittoja tuovia toimenpiteitä on vaikea löytää. Työllisyyskysymys on ennen kaikkea osaamiskysymys. Peruskoulu ei enää riitä pohjakoulutukseksi. Siksi toisen asteen (lukio ja ammatillinen koulutus) tekeminen aidosti maksuttomaksi on oikea tavoite. Perusasteen varassa olevien työllisyysaste on vain 40 prosenttia, kun toisen asteen suorittaneilla se on selvästi parempi eli yli 70 prosenttia ja korkea-asteen suorittaneilla yli 85 prosenttia. Talouspolitiikan arviointineuvoston mukaan oppivelvollisuuden pidennys on paras keino. Se nostaa koulutustasoa j…

Kokoomuksen talouspolitiikka on nykyään SDP:n talouspolitiikasta puhumista

SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari on tyytyväinen siihen, että kokoomus puhuu päivä päivältä enemmän SDP:n uudistuksista ja talouspoliittisista esityksistä.

- Viime aikoina kokoomus on puhunut enemmän SDP:stä ja SDP:n esityksistä kuin omistaan. Se osoittaa selvästi, että yhteiskunnallinen aloite on Sosialidemokraateilla. Samalla muiden asioista puhuminen on ymmärrettävää, sillä kokoomuksella ei ole omia avauksia juuri ollut - populistisia ja vastuuttomia verolupauksia lukuun ottamatta. Verolupauksillaan Kokoomus on ehtinyt polttaa jo lähes 4 miljardia euroa verotuloja. Näyttää pahasti siltä, että kokoomuksen vaalikampanjasta tulee vielä sitä kuuluisaa Sari Sairaanhoitajaakin kalliimpi, Skinnari sanoo.

Skinnari toteaa, että kun Kokoomuksen omat esitykset ovat olleet epärealistisia, puolue on joutunut keskustelemaan muiden puolueiden esityksistä.

- Voisi sanoa, että Kokoomuksen talouspolitiikka on nykyään SDP:n talouspolitiikasta puhumista. Meille se sopii oikein hyvin. Mutta kylmä t…

Lahtelainen onnistuu myös Afrikassa

Osallistuin alkuviikolla Keniassa järjestettyyn kansainväliseen ICPD25 Nairobi Summit -kokoukseen. Sen tarkoituksena on jatkaa Kairossa 25 vuotta sitten sovittua tavoitetta mahdollistaa naisille oikeus päättää omasta kehostaan. Kokouksessa 55 maata allekirjoitti sitoumuksen seksuaali- ja lisääntymisterveyden tasa-arvon puolesta, mutta esimerkiksi Yhdysvallat ei ole mukana.

Suomalainen koulutusosaaminen on kovaa valuuttaa maailmalla. Nairobissa tapaa myös lahtelaisia. Lotilan ala-asteen koulukaverini Jussi Hinkkanen on tehnyt upean kansainvälisen uran ja on nyt Nairobissa menestyvä startup-yrittäjä. Hän työllistää Keniassa ja Suomessa kymmeniä ihmisiä. Hänen yrityksen osaamisen avulla yhä useampi afrikkalainen pääsee kiinni työelämään ja saa työpaikan. Tekoälyäkin hyödyntävä kysyntä kohtaa osaamiseen. Digitaalisen palvelun potentiaali on huima yli miljardin asukkaan Afrikan mantereella.
Myös Suomessa panostukset korkeakoulutukseen heijastuvat positiivisesti koko alueen kehitykseen. Lah…