Siirry pääsisältöön

Kuka on Ville?


LAPSUUS JA NUORUUS

Isäni Joukon sylissä v. -75 Korsitiellä
Synnyin vuonna 1974 (isä OTK Jouko Skinnari ja äiti KTM Pirkko Santero-Skinnari).

Ensimmäinen työkeikkani vauvamallina Stockmannilla
Ensimmäinen kouluni oli Lähteen ala-aste (1-2 luokat), jonka jälkeen kävin Lotilan musiikkiluokat (3-6- luokat) ja Salpausselän yläasteen sekä urheilulukion. Ylioppilaaksi valmistuin Salppurista 1993.

Junnukiekkoilija Kiekkoreippaassa


Jääkiekon vm. -74 nuorisomaajoukkueessa
Nuoruuteni asuin Etelä-Lahdessa ja Lahden keskustassa Rautatienkadulla Radiomäaen naapurissa. Lotilan musiikkiluokkien jälkeen urheilu oli isossa roolissa: pelasin Lahdessa jääkiekkoa junioreissa ja miesten edustusjoukkueessa v. 1995 saakka. Työelämässä olin mukana mm. kouluavustajana Liipolan koulussa. Varusmiespalveluksen suoritin tiedustelulinjalla Urheilukoulussa Lahden 
Hennalassa, sotilasarvoltani olen luutnantti.
Intin harmaissa Hennalassa

OPISKELEMAAN JA TYÖELÄMÄÄN

Vuonna 1995 lähdin Hollantiin opiskelemaan kauppatiedettä sekä pelaamaan jääkiekkoa. Matka jatkui vielä seuraavana keväänä Englannin pääsarjaan ja sieltä v. 1997 Japaniin. Tokiossa työharjoittelu vei mukanaan kansainväliseen elinkeinoelämään ja suomalaisten yritysten kansainvälistämiseen. Samalla aktiiviura jääkiekossa päättyi. Aasiasta ja Euroopasta pidin yhteyksiä Suomeen ja Eurooppaan kirjoittamalla: toimin Ilta-Sanomien ja Etelä-Suomen Sanomien avustajana vuosina 1995 – 2001. Oman ensimmäisen yrityksen perustin vuonna 1999 free -lance toimittajana.

Hollannista valmistumisen jälkeen (BBA Business Administration) siirryin Lontooseen tekemään jatko-opintoja kauppaoikeudessa. Kallis suurkaupunki ja pieni opintotuki tarkoitti sitä että töitä oli tehtävä samalla koko ajan. Vuonna 2000 siirryin urheilualan yhtiön tuotantopäälliköksi Lontoossa. Juristiksi valmistuin Brunelin yliopistosta vuonna 2001 (Master of Laws in Commercial Law, LLM) pääaineena kauppaoikeus. Nokian sopimuskumppani houkutteli minut ja tiimimme Briteistä Suomeen vuonna 2001, kun siirryin aitopaikalle kehittämään Nokian palveluliiketoimintaa Aasian ja Euroopan markkinoille.
Nuorimies Lontoossa
Kehitysjohtajaksi

Koillismaan alueen (Kuusamo, Taivalkoski, Posio) yrityskehitysjohtajana pääsin aitiopaikalta tekemään konkreettista työtä yrittäjien ja kuntien kanssa. Vuonna 2008 siirryin Euroopan Parlamenttiin palanneen Samuli Pohjamon seuraajaksi aluekehityksestä vastaavaksi ohjelmajohtajaksi työ –ja elinkeinoministeriön Aluekeskusohjelmaan. Tätä työtä tein vuoden 2009 loppuun saakka.
Paluu Lahteen

Kuusamosta palasin v. 2010 uuden työ- ja elinkeinoministeriön ohjelmatyön valmisteluun (kansallinen KOKO – ohjelma). Työpisteeni sijaitsi Helsingissä Kuntaliitossa. Yhteensä 25 suomalaista kaupunkia ja aluetta sitoutui toteuttamaan valmistelemaamme kokonaisuutta. Lahteen muutimme vuoden 2010 alussa.Kansainvälistymistä ja konkretiaa työllisyyteen

Päätyöni tein pienyrittäjänä yrityksessä Enterprise Institute Finland ja kansainvälisenä juristiasiantuntijana (Special Counsel) Asianajotoimisto Lexia Oy:ssä. Omassa työssäni näin kokreettisesti suomalaisten yritysten tämänhetkiset ongelmat ja mahdollisuudet. Toimin myös kasvu- ja muutosyritysten johtamiseen erikoistuneen Trailmaker Oy:n neuvontajana.
Mukaan politiikkaan

Vuoden 2012 Kunnallisvaaleissa olin ensimmäisen kerran ehdolla ja minut valittiin Lahden kaupunginvaltuustoon (1005 ääntä). Luottamustehtävinä minulla on Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän valtuuston puheenjohtajuus ja Lahti Energia Oy:n hallituksen varapuheenjohtajuus. Lisäksi olen Hämeen Kaiku lehteä julkaisevan Hämeen Voima Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

SDP:n puoluehallituksessa olen toiminut vuodesta 2014. Minut valittiin eduskuntaan Hämeen vaalipiiristä keväällä 2015. Eduskunnassa toimin talous- ja perustuslakivaliokuntien jäsenenä sekä lakivaliokunnan varajäsenenä. Lisäksi olen Pohjoismaiden Neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen elinkeinovaliokunnassa.
Uusi kansanedustaja
Kolmen lapsen isänä ja pienyrittäjänä tiedän miten kovilla kodit ovat. Jatkuva epävarmuus heijastuu koko yhteiskuntaan. Toimeentulo on liian usein tiukoilla. Harrastamiseen ei ole enää kaikilla varaa. Yhteisten verovarojemme jakamisen lisäksi kansanedustajalta vaaditaan entistä enemmän osaamista uusien työpaikkojen, toimeentulon ja laadukkaan koulutuksen turvaamiseksi. Oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ovat ydinasioita. Monipuolinen koulutukseni ja kokemukseni auttaa minua ymmärtämään, miten luomme yrittäjyyttä, työtä, toimeentuloa ja verotuloja. Niillä yhteiset palvelut tuotetaan. Suomea ei pidä säästää hengiltä, vaan on uskallettava rohkeasti luoda uutta. Arvostan kansanedustajan työtä. Nyt olen 41-vuotiaana valmis ottamaan haasteen vastaan.
ANSIOLUETTELO

TYÖ
 • Special Counsel yrityksessä Asianajotoimisto Lexia Oy vuodesta 2012-2015
 • Yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen erikoistuneen Trailmaker Oy:n neuvonantaja vuodesta 2012 –
 • Enterprise Institute Finlandin omistaja ja pienyrittäjä 2010 –
 • Northforce Oy:n hallituksen jäsen 2006 –
 • Kuusamon alueen aluekehitysjohtajana 2005-2009
 • Lakiasiainjohtaja, Miidia Ltd, Lontoo ja Helsinki 2002 – 2005
 • Nokia Asia Pacific Regional Manager yrityksessä Starcut Oy, Helsinki 2001 – 2002
 • Production Manager, MatchON Sports Ltd. Lontoo, 1999-2001
 • Market Analyst, ICL Data Oy, Helsinki, 1998
 • Corporate Trainee, Marubeni Corporation, Tokio, 1997
 • Ulkomaanavustaja eri lehdille Amsterdamissa, Tokiossa ja Lontoossa 1995-2001
 • Starcut Oy, Regional Development Manager/Apac 2000-2001

LUOTTAMUSTOIMET
 • Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja 2017 –
 • SDP:n varapuheenjohtaja 2017 –
 • Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtaja 2016 –
 • Valtion liikuntaneuvoston jäsen 2015 –
 • SDP:n puoluehallituksen jäsen 2014 – 2017
 • Lahden kaupunginvaltuuston jäsen 2012 –
 • Lahti Energia Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja 2013 – 2017
 • Päijät-Hämeen sosiaali-ja terveysyhtymän valtuuston puheenjohtaja 2013 –
 • Padasjoki Seura ry:n puheenjohtaja 2011 –
 • Lahden Hiihtoseuran johtokunnan jäsen 2014 –

EDUSKUNTA
 • Perustuslakivaliokunta (jäsen) 09.06.2015 –
 • Lakivaliokunta (varajäsen) 09.06.2015 –
 • Talousvaliokunta (jäsen) 09.06.2015 –
 • Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunta (jäsen) 09.06.2015 –
 • Liikenne- ja viestintävaliokunta (jäsen) 05.05.2015 – 08.06.2015
 • Sosiaali- ja terveysvaliokunta (varajäsen) 05.05.2015 – 08.06.2015
 • Ympäristövaliokunta (varajäsen) 05.05.2015 – 08.06.2015

KOULUTUS
 • Koulutus: lakimies, Master of Laws (LLM), pääaine kauppaoikeus, Englanti 2001
 • Bachelor of Arts (Hons) pääaine rahoitus, Englanti 1999
 • Bachelor of Business Administration, pääaine kansainvälinen markkinointi, Hollanti 1999
 • Ylioppilas Salpausselän urheilulukio 1993
 • Reservin luutnantti (Urheilukoulun tiedustelulinja RUK 202, Lahti, Hennala 1993-1994).
 • MUUTA
 • Urheilijatausta jääkiekossa: SM-liiga ja I-divisioonna Lahdessa 1992-1995, Hollannin ja Englannin liigassa 1995-1997.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Potilas pääsi pakkaseen

Olin pari viikkoa sairaana keuhkokuumeen kourissa. Kerran sydänlihastulehduksen sairastaneena olen yrittänyt palata rauhassa päivätyöhön. Viime viikonloppuna uskaltauduin jo Radiomäelle pelaamaan pojan kanssa höntsää kaukaloon pakkasta hengittämään. Eduskunnassa on heti täysi tahti – eduskunta lähti nyt viimeisille valtiopäiville poikkeuksellisen suurten kysymysten äärellä. Maakunta – ja SOTE-uudistus tulee maaliskuussa uudelleen eduskuntaan. Hallitus haluaa syksylle maakuntavaalit, vaikka lainsäädäntöä ei ole vielä olemassa.  Keskusta haluaa maakuntavallanhimossaan vaalit hinnalla millä hyvänsä ja Kokoomus saa vastapalveluksena bisneistää Suomen 35 miljardin arvoisen Sote-sektorin. Tiedustelulakien uudistaminen on eduskunnassa menossa. Se on tarpeellinen siviili– ja sotilastiedustelun lainsäädännön päivittämiseksi muuttuneessa turvallisuustilanteesta. Lainsäädäntötyö on tarkkaa arviointia luottamuksellisuuden suojan näkökulmasta. Ketä valvotaan ja miten valvotaan? Miten toteutetaan …

Vähemmän ja enemmän fiksuja uudistuksia

Vappuna oli hyvä tilaisuus puhua Suomesta ja tulevaisuudesta. Vähän yli 100-vuotias Suomi on ollut vaikeuksista huolimatta kansainvälinen menestystarina. Suomen taloudella menee nyt paremmin, mutta saavutettu kasvu ei kuulu kaikille. Liian moni pienituloinen ikäihminen joutuu rahapulassa valitsemaan ruoan ja lääkkeiden väliltä. Nuorten syrjäytyminen, päihde – ja mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet. Erityisesti huumeiden käyttö on lisääntynyt huomattavasti. Syyt ovat syvällä eikä tilanteen korjaamiseen riitä vain hallinnolliset uudistukset. Tarvitaan uudenlaista otetta johtamiseen, mutta samalla myös toisista välittämiseen. Sitä vastuuta ei voi ulkoistaa tai kilpailuttaa.

Suomi tarvitsee fiksuja uudistuksia ja tarvittavat uudistukset pitää viedä maaliin. Seuraava hallitus joutuukin vuonna 2019 kovan paikan eteen, koska sen pitää tehdä ne uudistukset, jotka tältä hallitukselta on jäänyt tekemättä. Suomeen tarvitaan nykyajan haasteisiin vastaava sosiaaliturvauudistus, naisten työll…

Luonto huutaa, mutta kuka on oikeassa?

Poikkeuksellisen lämmin ja helteinen kesä on ollut ainakin meidän perheessä yhtä uintipaikan metsästystä. Sinilevä on ollut liian tuttu näky monella uimarannalla. Onneksi osa on Lahdessakin säästynyt. Kesämökillä Päijänteellä on sielläkin ollut ensimmäistä kertaa minun elinaikana sinilevää pieniä määriä, mutta silti järvi on erinomaisessa kunnossa. Suomenlahdella tilanne on toinen. Nyt on viimeistään koko Suomen ja kaikkien Itämeren alueen maiden herättävä toimenpiteisiin Itämeren tilan parantamiseksi ja maatalouden päästöjen pienentämiseksi. Kirjoitan tätä kolumnia Pohjoismaiden Neuvoston kokouksessa Islannissa, Atlantin rannalla. Keskustelemme tänään mm. Itämeren puhdistamisen konkreettisista toimenpiteistä ruotsalaisten kollegoiden kanssa. Kaksi vuotta sitten kirjoitin Japanista jättimäisten myrskyjen keskeltä Iltalehden kolumnini täysin samalla otsikolla luonnon tuskasta ja myrkyistä. Vastaukseksi sain asiallisten kommenttien lisäksi kysymyksiä mistä minä tiedän, että ilmastonmuu…